Euregio Rijn-Waal Pianofestival - Kasteel Huis Bergh
19730
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19730,page-child,parent-pageid-15634,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > EUREGIO RIJN-WAAL PIANOFESTIVAL

Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

ERW Muziekfestival 2019

Zeyue Yang, Aaron Löchle, Clara Strobel & Philippe Gang

woensdag 24, donderdag 25, vrijdag 26 en woensdag 31 juli en vrijdag 2 augustus 2019 – 19.30 uur 

Het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is een evenement dat naast masterclasses voor veelbelovende jonge pianisten ook een pianofestival, waarin de deelnemers van de masterclass zich aan het publiek kunnen voorstellen, omvat.

Huis Bergh is ook dit jaar weer één van de podia waar een aantal van de jonge veelbelovende pianisten zich zullen presenteren. Zeyue Yang, Aaron Löchle, Clara Strobel & Philippe Gang kunt u in juli en augustus hier aan het werk zien.

Entree: gratis

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Philippe Gang (Duitsland)

Woensdag 24 juli, 19.30 uur

Philippe Gang

Philippe Gang werd in 2003 in Berlijn geboren. Hij leert aan de tweetalige afdeling van de 11e klas van de Middelbare school Broich in Mülheim an der Ruhr.

Sinds 2012 is hij een junior student aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf; momenteel bij Prof. Paolo Giacometti.
Philippe is een laureaat van talrijke pianowedstrijden.
Gedurende de jaren vanaf 2013 tot heden heeft hij vele prijzen gewonnen op belangrijke concoursen.
Philippe gaf concerten in diverse steden van Duitsland, Nederland en China.

Hij gaf soloconcerten in Nijmegen, Arnhem en in Geldern als onderdeel van de International Piano Summer Campus Kleve. Philippe volgde masterclasses bij prof Justas DVARIONAS, Maestro Andrè Gallo, Prof. Elena Levit, Prof. Andrea Bonatta, Ingrid Fliter, Prof. Boris Petrushansky en Prof. Grigory Gruzman.

Programma:

L.v. Beethoven : Waldsteinsonate Op.53 Nr.21
J. Brahms: Pianosonate Op.1 Nr.1
M. Ravel: La Valse
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Clara Strobel (België)

Donderdag 25 juli, 19.30 uur

Clara Strobel, geboren in Sint-Niklaas, 2002 stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad bij Johan Lybeert. Naast piano volgt ze aldaar ook klavecimbel, zang en woord. Momenteel studeert ze piano aan de “Robert Schumann Musikhochschule” in Düsseldorf. Zij is aangenomen op de afdeling voor jonge talenten, n.l. “Schumann Junior” in de klas van Prof. Barbara Szczepanska.

Clara is laureate van verschillende wedstrijden: 1ste prijs in de Duitse regionale muziekwedstrijd “Jugend Musiziert” voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om Belgie te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014).

Daarnaast won ze in 2011 ook de cultuurprijs voor aanstormend talent van de stad Sint-Niklaas.
Concertervaring kon ze opdoen tijdens optredens in Belgie, Nederland en Duitsland, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg ook verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij Prof. Georg Friedrich Schenck, Prof. Yong Kyu Lee en Prof. Justas Dvarionas.

Programma:

L. van Beethoven – Sonate cis-Moll, Op. 27 Nr. 2 “Mondschein”
Adagio sostenuto
Allegretto
Presto agitato

R. Schumann – Fantasiestücke Op. 12
Des Abends
Aufschwung
Warum?
Grillen
In der Nacht
Fabel
Traumes Wirren
Ende vom Lied

C. Debussy – L’ isle joyeuse

Fr. Liszt- Mephisto Walzer Nr. 1

ERW Clara Strobel

Dominika Rak (Polen)

Vrijdag 26 juli, 19.30 uur

ERW Dominka Rak

Dominika Rak werd geboren in 2004 in Świecie en woont in Bydgoszcz, Polen. Sinds 2011 studeert ze aan het Arthur Rubinstein Muziekgymnasium in Bydgoszcz, eerst bij Anna Yurgawka en tegenwoordig bij Maria Fraindt.

Ze behaalde reeds vele prijzen en onderscheidingen bij nationale en internationale wedstrijden, o.a. de Nationale Klaviermeeting in Iława – 1ste prijs, de Janina Kraśko – Nationale Wedstrijd voor jonge pianisten in Suwałki – 1ste prijs en de Europese Wedstrijd voor jonge pianisten in Zielona Góra – 2de prijs.

Masterclasses bij o.a. prof. Waldemar Wojtal, prof. Joanna Ławrynowicz en prof. Katarzyna Popowa-Zydroń brachten haar verder muzikale impulsen.

Programma:

J.S. Bach – Präludium und Fuge b-Moll, WTK I, BWV 867

L.van Beethoven – Sonate D-dur Op. 10 Nr. 3
Presto
Largo e mesto
Menuetto. Allegro
Rondo. Allegro

Fr. Chopin – Polonaise cis-Moll, Op. 26 Nr. 1
Etüde Op. 10 Nr. 8
Nocturne Des-Dur, Op. 27 Nr. 2

S. Rachmanninov – Aus “Etudes tableaux”, Op. 33
Nr. 4 d-Moll

(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Voordelen voor vrienden

Vrienden betalen jaarlijks een contributie van € 30,00 per persoon of € 45,00 per (echt)paar. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen.
Vrienden genieten aantrekkelijke privileges:

  • Vrije toegang tot het kasteel tijdens openingsuren
  • Gereduceerde entreeprijzen voor hun introducés (maximaal twee per Vriend)
  • Korting op entreeprijzen van evenementen
  • Korting op artikelen van de museumwinkel
  • Korting op zaalhuur voor huwelijken, recepties, symposia en andere evenementen in kasteel en koetshuis (na drie jaar Vriendschap
  • Uitnodiging voor de jaarlijkse exclusieve Vriendenavond bij de opening van het thema van het jaar.
Hal Huis Bergh

Aaron Löchle (Zwitserland)

Woensdag 31 juli, 19.30 uur

Aaron Löchle

Aaron Löchle, geboren op 7 augustus 1995 ontvangt op de leeftijd van vijf jaar zijn eerste pianolessen van zijn moeder, een half jaar later begon hij ook met viool spelen.

Zijn opleiding begon hij in 2002 aan de Rudolf Steiner School in Schaffhausen (Zwitserland) en verhuisde in 2009 naar het algemeen vormend onderwijs Hegau Gymnasium in Singen, waar hij zijn middelbare schoolopleiding voltooid in 2015. Hij ontving ook pianolessen vanaf negen-jarige leeftijd van Siegfried Zielke. Op 19-jarige leeftijd studeerde hij bij Cristina Marton. Daarnaast nam hij deel aan masterclasses van prof. Roglit Ishay, Gilead Mishory en Christian Wilm-Müller. Met herhaalde deelname aan de jeugd-muziekwedstrijden scoorde hij een derde prijs in de nationale competitie in 2015, en een eerste prijs in de competitie van de Vereniging van Baden Württemberg. Naast de klassieke pianomuziek begon Löchle op 17 jarige leeftijd kreeg hij kennis aan de komiek Bodo Wartke en heeftt sindsdien regelmatige cabaretoptredens met zijn cabaret Solo Theater “Koning Oedipus”. In 2017 ontving hij de 3e jury en publieksprijs op de Kleinkunst-wedstrijd voor studenten uit Freiburg. Sinds de zomer van 2016 studeert Aaron Löchle piano aan de Musikhochschule Freiburg in de klas van Prof. Gilead Mishory.

Programma:

Mozart: Sonate KV 310 in a moll
Mel Bonis: Femmes de Légende (evtl. Auszüge)
Messiaen: Vingt regardes sur l’enfant-Jésus (Auszüge)
Liszt: Konzertetüde in f moll “La leggierrezza“
Brahms: Klavierstücke op. 76 / 1-4
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Zeyue Yang (China)

Vrijdag 2 augustus, 19.30 uur

Zeyue Yang, geboren op 26 december 1997, begon op 4-jarige leeftijd met het studeren van piano. Op 12-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de school verbonden met het Tianjin Conservatory of Music. Hij studeerde onder leiding van professor Dai Qiyuan. Van 2015 tot vandaag met Xin Wang. In 2011 begon hij aan de voorbereidende lessen van het conservatorium van Stuttgart onder leiding van professor Epstein.
Hij heeft vele prijzen gewonnen. In juni 2014 won hij de vierde Aziatische KAWAI Final Excellence Competition. In hetzelfde jaar won hij de eerste prijs in de zevende Tianjin pianowedstrijd. In juni 2014 ontving hij een onderscheiding tijdens de Schumann International Piano Competition in Beijing.

In juni 2015 won hij de eerste prijs bij de Internationale Euregio pianowedstrijd. In september 2015 won hij de zesde Aziatische jeugdmuziekcompetitie. In mei 2016 won hij de eerste prijs in de pianowedstrijd van het Tianjin Conservatorium.
In april 2017 won hij de eerste prijs op de Internationale Pianowedstrijd “ROTARY VICA DE XABIA”.
In december 2013 hield hij een soloconcert op het college, verbonden aan het Tianjin Conservatory of Concert Hall. In 2015 hield hij een solo pianoconcert op het Tianjin Conservatorium in de Concert Hall. In 2016 speelde hij met Craiova Orchestra Romania, waar hij het Derde Pianoconcert van Beethoven uitvoerde. In mei 2017 soleerde hij in een concert met het Symfonieorkest Aachen onder leiding van dirigent Kazim Abdullah. In 2017 werd hij toegelaten tot de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf en tot de Hochschule fur Musik Franz Liszt in Weimar.

Programma:

1. Liszt Konzert Etüde No.3,
2. Chopin Ballade op.52,
3. Chopin Nocturne op.9 No.3
4. Lyapunov Etüde op.11,
5. Chopin Polonaise-Fantasie op.61,
6. Chopin Scherzo op.54
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Zeyue Yang

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.