Euregio Rijn-Waal Pianofestival - Kasteel Huis Bergh
19730
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19730,page-child,parent-pageid-15634,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > EUREGIO RIJN-WAAL PIANOFESTIVAL

Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

michal oleszak

Michael Oleszak, Aleandro Giuseppe Libano, Marija Tamkeviciute & Clara Strobel

woensdag 21, donderdag 22, woensdag 28 en donderdag 29 juli 2021 – 19.30 uur 

Het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is een evenement dat naast masterclasses voor veelbelovende jonge pianisten ook een pianofestival, waarin de deelnemers van de masterclass zich aan het publiek kunnen voorstellen, omvat.

Huis Bergh is ook dit jaar weer één van de podia waar een aantal van de jonge veelbelovende pianisten zich zullen presenteren. Michal Oleszak, Aleandro Giuseppe Libano, Marija Tamkeviciute & Clara Strobel kunt u in juli hier aan het werk zien.

Entree: gratis

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Michael Oleszak(Polen)

Woensdag 21 juli, 19.30 uur

michal oleszak

Michał Oleszak werd in 2000 in Wrocław geboren en begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Slechts één jaar later nam hij al deel aan zijn eerste pianoconcours. In 2013 begon hij zijn opleiding in het muziekschoolcomplex “Wojciech Kilar” in Rzeszów in de klas van mevrouw Żanna Parchimowska. Drie jaar later werd hij leerling van Prof. Alice Palety-Bugaj in de muziekschool “Zenon Brzewski” in Warschau, waar hij momenteel studeert aan het “Fryderyk Chopin” Conservatorium.

Hij is laureaat van verschillende pianoconcoursen voor jonge pianisten en kamermuziekconcoursen: 1e prijs op het internationale concours in Košice (Slowakije); 1e prijs op de Internationale Pianowedstrijd in Łomianki, 3e prijs op het Internationale Chopin Concours in Narva (Estland); de AND-prijs op de Internationale Pianowedstrijd in Busko Zdrój en 1e prijs op het Warsaw Chamber Music Forum.

Hij diepte zijn pianistieke vaardigheden verder uit tijdens masterclasses bij professoren als Piotr Paleczny, Andrzej Jasiński, Philippe Raskin, Stephan Möller, Wojciech Świtała, Robert Szreder, Masahi Katayama, Maria Szwajger Kułakowska en Elżbieta Stefańska.

Hij trad op in het Estse Opera Theater in Tallinn, de Philharmonie in Kosice, deEhrbar Concertzaal in Wenen, de Philharmonie in Opole, de Philharmonie Neder-Silezië in Jelenia Góra, de Philharmonie van de Sub-Karpaten in Rzeszów, Kasteel Łańcut, de Spiegelzaal in Tarnów, het Europees Muziekcentrum “Krzysztof Penderecki”  in Lusławimmerice en vele malen in het Koninklijk Kasteel in Warschau.

Hij werkte ook samen met het tweede Poolse Radioprogramma en RDC-radio.

Programma:

Programma Michał Oleszak

Schumann Symphonische Etüden, Op. 13

Fr. Chopin Ballade f-Moll, Op. 52

S. Prokofiev Aus “Romeo und Julia”, Op. 75

Nr. 4, Julia als junges Mädchen

Nr. 6, Montagues und Capulets

Nr. 8, Mercutio

(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Aleandro Giuseppe (Italië)

Donderdag 22 juli, 19.30 uur

Levensloop Aleandro Giuseppe Libano:

De veelzijdige Italiaanse muzikant, Aleandro Giuseppe Libano, wordt door Angelo Arciglione, een van zijn begeleiders, beschouwd als “een jonge pianist die een briljante carrière is begonnen” die hem de hoofdrol ziet spelen bij concerten in Italië en in het buitenland. Hij trad op voor belangrijke internationale muziekverenigingen en theaters, zowel als solist, met een repertoire variërend van de barok tot de twintigste eeuw, als lid van een kamermuziekensemble.

In voorgaande jaren speelde hij door heel Europa voor: Kungliga Musikhogskolan in Stockholm (Zweden), Euregio Rijn-Waal Studentenmusikfestival (Duitsland/Nederland), Theater “De Weijer” in Boxmeer (Nederland), Teatro “Keiros” in Rome, Istituto Italiano per gli Studi Filosofici in Napels, “È aperto a tutti quanti” in Napels, Associazione “Artemus” in Scafati, Associazione “Didime 90” op het eiland Salina, “Maggio dei Monumenti” in Napels, Campus Musica Acri, Pianocity Pordenone , Pianocity Napoli, PianoLab, “Estate Classica” in Vietri sul Mare, Festival di Musica da Camera “Sant’Apollonia” in Salerno, Festival di musica da camera “Le Corti dell’Arte” en Accademia “Jacopo Napoli” in Cava de’ Tyrreni.

Hij werd ook gekozen om het Conservatorium “G. Martucci” van Salerno in concerten. In het bijzonder werd hij gekozen als solist klavecinist om het 5° Brandeburg Concerto te spelen tijdens de “Rassegna di Musica Antica dei Concerti del Martucci”.

In 2019 voerde hij het Concerto K413 van W.A. Mozart uit met het Artemus Ensemble van Pompeii, onder leiding van Alfonso Todisco.

 

Hij is prijswinnaar van de volgende nationale en internationale concoursen in Italië: Concorso Internazionale “Leopoldo Mugnone” 2016 in Caserta, Concorso Internazionale “Giuseppe Tricarico” 2018 in Gallipoli, Concorso Europeo per giovani musicisti “Luigi Denza” 2008 in Castellammare di Stabia, 20 ° Concorso Internazionale “Città di Mercato San Severino” 2016, Concorso Nazionale “Giuseppe Martucci” 2016 in Sapri, Concorso d’interpretazione musicale “Competion Music World” 2018 in Scafati, Concorso Nazionale “Ariano in Musica” 2007 in Ariano Irpino, Concorso Musicale “Franco Di Franco” 2018 in Positano

Aleandro Giuseppe Libano begon op 10-jarige leeftijd piano te studeren. Hij behaalde zijn pianodiploma aan het Conservatorio di Musica “G. Martucci” in Salerno met de hoogste cijfers cum laude en speciale vermelding onder leiding van Prof. Giulio De Luca. Zijn muzikale opleiding werd bij hem voortgezet tijdens de Master in Piano Performance, die cum laude werd afgesloten. Dankzij een beurs studeerde hij bij prof. Boguslaw Strobel aan de Hochschule für Musik “Robert Schumann” in Düsseldorf.

Hij volgt cursussen en masterclasses bij belangrijke internationale professoren zoals Bruno Canino, Sergio De Simone, Geoffrey Madge, Alexander Hintchev, Francesco Libetta, Andrea Lucchesini, Marian Mika, Mats Widlund, Alessandro Taverna, Lev Vinokour, Arkadi Zenziper en Frank Immo Zichner.

Verder studeert hij bij Pasquale Iannone aan de Accademia Musicale Pescarese en aan de Accademia del Ridotto en bij Angelo Arciglione aan het Istituto di Studi Musicali “O. Vecchi” in Modena.

Momenteel is hij docent aan het Istituto di Studi Musicali “O. Vecchi” in Modena (Italië) voor leerlingen van acht tot achttien jaar.

Programma:

F. Liszt Aus “Études d’Exécution Transcendante”: Nr. 10 f-Moll

C. Debussy Aus “Images”, Deuxième Livre,

Cloches à travers les feuilles Et la lune descend sur le temple qui fut Poissons d’or

 M. Mussorgski                   Bilder einer Ausstellung

aleandro giuseppe libano

Marije Tamkeviciute (Litouwen)

Woensdag 28 juli, 19.30 uur

maija tamkeviciute

Marija Tamkevičiūtė werd geboren in 2000 in Litouwen, Palanga. Met 4 begon zij al piano te spelen. Ze had haar opleiding aan de National Čiurlionis School of Arts (Prof. Albina Šikšniūtė), Stasys Šimkus Conservatorium voor Muziek (Doc.Jūratė Liutkienė) en “Chetham’s School of Music” met volledige beurs (Prof.Murray Mclachlan) vervolgde.

Sinds 2018 studeert ze aan de Liszt University of Music Weimar (Prof. Gerlinde Otto). Tegelijkertijd studeert ze aan de “International Music Academy” Aquilles delle Vigne” (Portugal)

Marija Tamkevičiūtė heeft verschillende internationale wedstrijden gewonnenzoals “Muziek zonder grenzen” in Litouwen, “21-eeuwse kunst” in Italië en 18e Pianoconcours “Maria Giubilei”. Ze kreeg ook een beurs voor de “Mozarteum Summer Academy” Stichting “Society of Friends and Sponsors” en “Germany Scholarship”.

Marija Tamkevičiūtė heeft gewerkt met professoren zoals: Natalia Trull, Mūza Rubackytė, Grigory Gruzman, Henri Sigfridsson, Jerome Lowental, Michal Tal en Milana Tsjernyavska.

Ze speelde solo in zalen als “Stoller Hall” Manchester, “Biblioteca

Joanina ”(Coimbra, Portugal), en Wiener Saal Salzburg

Programma:

Programma Marija Tamkeviciute

 

Scarlatti Sonate d-Moll, K. 64

Sonate D-Dur, K. 119 van Beethoven Sonate Es-Dur, Op. 31 Nr. 3

Allegro

                                                                               Scherzo. Allegretto vivace

                                                                               Menuetto. Moderato e grazioso

                                                                              Presto con fuoco

 

Fr. Chopin                                           Nocturne Op. 27 Nr. 1

Nocturne Op. 27 Nr. 2

Mazurka Op. 24 Nr. 2

Mazurka Op. 24 Nr. 4

Waltzer As-Dur Op. 42

Liszt Rhapsodie Nr. 12 cis-Moll

(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Voordelen voor vrienden

Vrienden betalen jaarlijks een contributie van € 30,00 per persoon of € 45,00 per (echt)paar. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen.
Vrienden genieten aantrekkelijke privileges:

  • Vrije toegang tot het kasteel tijdens openingsuren
  • Gereduceerde entreeprijzen voor hun introducés (maximaal twee per Vriend)
  • Korting op entreeprijzen van evenementen
  • Korting op artikelen van de museumwinkel
  • Korting op zaalhuur voor huwelijken, recepties, symposia en andere evenementen in kasteel en koetshuis (na drie jaar Vriendschap
  • Uitnodiging voor de jaarlijkse exclusieve Vriendenavond bij de opening van het thema van het jaar.
Hal Huis Bergh

Clara Strobel (België)

Donderdag 29 juli, 19.30 uur

clara strobel

Clara Strobel (° Sint-Niklaas, België – 2002) stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad bij Johan Lybeert. Tot 2019 studeerde ze aan de “Robert Schumann Musikhochschule” Düsseldorf in de jong talent afdeling “Schumann Junior” in de klas van Prof. Barbara Szczepanska. Sinds november 2020 studeert ze bachelor piano aan de “Hochschule für Musik, Theater und Medien” in Hannover bij prof. Ewa Kupiec.

Clara is laureate van verschillende wedstrijden: 1ste prijs bij de Duitse regionale muziekwedstrijd “Jugend Musiziert” voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Belgische Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). In september 2020 won ze de 2de prijs bij de Cantabile Pianowedstrijd in de leeftijdscategorie tot 19 jaar.

Programma:

J.S. Bach Partita Nr. 6 e-Moll, BWV 830

Toccata

Allemande

Corrente

Air

Sarabande

Tempo di gavotta

 Gigue

 L. van Beethoven Sonate B-Dur, Op. 106 “Hammerklavier”

Allegro

Scherzo. Assai vivace

Adagio sostenuto

Introduzione – Fuga. Allegro risoluto

 Fr. Chopin                                          Etüden Op. 25

Sonate Nr. 3 h-Moll, Op. 58

Allegro maestoso

Scherzo. Molto vivace

Largo

Finale. Presto non tanto

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.