Euregio Rijn-Waal Pianofestival - Kasteel Huis Bergh
19730
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19730,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > EUREGIO RIJN-WAAL PIANOFESTIVAL

Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

ERW muziekfestival 2018

Claudia Peter, Yumeka Nakagawa, Yaozong Song & Dahye Jeong

woensdag 25 en vrijdag 27 juli en woensdag 1 en vrijdag 3 augustus 2018 – 19.30 uur 

Het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is een evenement dat naast masterclasses voor veelbelovende jonge pianisten ook een pianofestival, waarin de deelnemers van de masterclass zich aan het publiek kunnen voorstellen, omvat.

Huis Bergh is ook dit jaar weer één van de podia waar een aantal van de jonge veelbelovende pianisten zich zullen presenteren. Claudia Peter, Yumeka Nakagawa, Yaozong Song en Dahye Jeong kunt u in juli en augustus hier aan het werk zien.

Entree: gratis

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Claudia Peter (Duitsland)

Woensdag 25 juli, 19.30 uur

Claudia Peter

Claudia Peter werd op 12 december 2002 geboren en begon met pianolessen op haar 5e jaar.

In 2016 won Claudia bij de nationale “Kleinen-Schumann-Wettbewerb” in Zwickau de eerste prijs, en bij “Internationalen Klavierwettbewerb Jugend” in Essen de Mozart-Sonderpreis.Verder won Claudia prijzen in Braunsweig, Hamburg, Nürnberg en meerdere concoursen.
Claudia heeft bij reeds verschillende pianoconcerten gesoleerd, zoals pianoconcert van Haydn en van Mendelssohn.

Sinds haar tiende jaar speelt zij ook viool en is sinds 2017 orkestlid van “Jungen Philharmonie Calw.”

Programma:

Werken van:
J.S. Bach – Prelude en Fuga D-Dur, BWV 874, W.A. Mozart – Sonate nr. 14, c-moll, KV 457, F. Schubert – Impromptu opus posthume 142 nr. 4, Fr. Chopin – Etude a-moll opus 25, nr. 11 en Nocturne opus 9, nr. 2
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Yumeka Nakagawa (Japan)

Vrijdag 27 juli, 19.30 uur

Yumeka Nakagawa werd in 2001 geboren in Düsseldorf. Sinds oktober 2012 studeert ze aan de Robert Schumann Musikhochschule Düsseldorf in de jong talent afdeling “Schumann Jonior”. Daar kreeg ze eerst les van Prof. Yumiko Maruyama, om vervolgens opgenomen te worden in de klas van Prof. Barbara Szczepanska.

Yumeka is laureate van meerdere concoursen: o.a. de Internationale Steinway Wedstrijd in Hamburg, De Westfaalse “van Bremen” pianowedstrijd in Dortmund, de Internationale Rachmaninov pianowedstrijd in Frankfurt a.M en de internationale Franz Liszt Wedstrijd voor jonge pianisten in Weimar. Ze trad ook op als soliste met orkest, o.m. met een concerto van Mozart, samen met de Sinfonietta Köln o.l.v. Cornelius Frowein.

Programma:

Werken van:
J.S. Bach, J. Haydn, Fr. Chopin, M. Ravel, M. Balakirev
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Yumeka Nakagawa

Voordelen voor vrienden

Vrienden betalen jaarlijks een contributie van € 30,00 per persoon of € 45,00 per (echt)paar. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen.
Vrienden genieten aantrekkelijke privileges:

  • Vrije toegang tot het kasteel tijdens openingsuren
  • Gereduceerde entreeprijzen voor hun introducés (maximaal twee per Vriend)
  • Korting op entreeprijzen van evenementen
  • Korting op artikelen van de museumwinkel
  • Korting op zaalhuur voor huwelijken, recepties, symposia en andere evenementen in kasteel en koetshuis (na drie jaar Vriendschap
  • Uitnodiging voor de jaarlijkse exclusieve Vriendenavond bij de opening van het thema van het jaar.
Hal Huis Bergh

Yaozong Song (China)

Woensdag 1 augustus, 19.30 uur

Yaozong Song

Yaozong Song werd op 25/05/1999 geboren in Zengzhou. Van 2005 tot 2008 volgde hij les aan de muziekschool van het centrale nationale muziekinstituut en daarna, tot 2013, aan het muziekgymnasium van het muziekinstituut in Beijing. In 2007 won hij de 1ste prijs bij de nationale Beethoven pianowedstrijd en werd nog in datzelfde jaar uitgenodigd voor het Beethovenfest in Bonn. Hij won ook de 1ste prijs bij de “Asia-Pacific Fr. Chopin wedstrijd” en werd vervolgens uitgenodigd naar het Chopin-Liszt muziekfestival in het Zonshan concerthuis in Beijing.

Programma:

Werken van:
D. Scarlatti, W.A. Mozart, S. Rachmaninov
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Dahye Jeong (Zuid-Korea)

Vrijdag 3 augustus, 19.30 uur

Dahye Jeong werd in 1996 in Zuid-Korea, Seoul geboren.
Op 7 jaar begon zij piano te spelen. Zij heeft in Korea de Yewon Middle School bezocht, waarna zij een Pre-College heeft gedaan aan de Hochschule für Muzik und Tanz in Keulen.
Zij is prijsdraagster van talloze concours, zowel in Korea als in Duitsland. Bovendien heeft zij talrijke concertoptredes gehad in Korea, Duitsland en België. Thans is zij student aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf, in de klas van Prof. Georg Friedrich Schenk.

Programma:

Werken van:
J. Haydn, R. Schumann, A. Scriabin
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Dahye Jeong

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.