Programma - Kasteel Huis Bergh
17069
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17069,page-parent,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Programma

Voorstellingen en evenementen

Kasteel Huis Bergh leent zich prima voor concerten. De werkgroep Vrienden van Huis Bergh organiseert elk seizoen een voorstellingsreeks met een rijk en gevarieerd aanbod aan artiesten. Daarnaast worden ook verscheidene andere concerten en voorstellingen geaccommodeerd. Hou de voorstellingenpagina in de gaten voor het actuele aanbod en vergeet niet tijdig te reserveren.

Op Kasteel Huis Bergh is altijd wel iets te beleven. Naast het reguliere museumbezoek tijdens de reguliere openingstijden, organiseert Kasteel Huis Bergh ook regelmatig evenementen en voorstellingen zodat bezoekers het kasteel ook eens op een andere manier kunnen beleven.

Odayin Trio 535x342

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Programma onder voorbehoud

Een woord vooraf van de voorzitter van de Vrienden van Huis Bergh

We hadden dit jaar al een mooi programma voor het komend seizoen voor u samengesteld echter ook daar heeft het coronavirus zijn invloed op.
Tot onze spijt zijn er nog te veel onduidelijkheden t.a.v. de mogelijkheden voor concerten en beperkingen dat we gemeend hebben voor dit jaar geen vastgesteld programma te kunnen bieden binnen Huis Bergh.
Ook hebben zich al musici teruggetrokken en de afspraak afgezegd.

Bijgaand wel een aantal data waar een concert/evenement gepland staat waaronder ook de speciale VRIENDENMIDDAG op 27 september. Indien u geïnteresseerd bent kunt deze data reeds in uw agenda reserveren.
Wij zullen u hier steeds informeren of een concert wel of geen doorgang kan hebben.

We betreuren deze gang van zaken maar willen voor een ieders veiligheid en gezondheid voorzichtig blijven. Wij hopen op uw begrip daarvoor.
Tenslotte hopen wij u allen in goede gezondheid te zijner tijd weer op Huis Bergh te ontmoeten.

Habsburgerzaal
Othello Shakespeare

Shakespeare’s Othello

woensdag 9 september 2020 – 18.00 uur

-GEANNULEERD-

Othello is een tragedie van William Shakespeare, vermoedelijk uit 1603 of 1604. De belangrijkste thema’s van deze tragedie zijn liefde, jaloezie, ambitie en wraak, maar bovenal hoe deze menselijke passies de val van een nobel man kunnen veroorzaken.

Liefde voor de Middeleeuwen

Vriendenmiddag – Liefde voor de Middeleeuwen

zondag 27 september 2020 – 16.00 uur

Op 1 november 1919 kocht Jan Herman van Heek de Collectie Mengelberg van de erfgenamen van Friedrich Wilhelm Mengelberg in Utrecht. Op 14 mei 1920 kwam de collectie op Huis Bergh aan: 177 kunstvoorwerpen: schilderijen, beelden en metalen voorwerpen.
Gastconservator Annemarie Vels Heijn vertelt over het onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de tentoonstelling en de catalogus.

Hubert Hoffmann

Hubert Hoffmann – Luitmuziek voor de keizer

zaterdag 17 oktober 2020 – 20.00 uur

De luitist Hubert Hoffmann, al jaren gefascineerd door het eclectische oeuvre dat in Wenen werd gebezigd, presenteert op zijn dertienkorige luit een selectie uit het solorepertoire van componisten als Weiss, Biechteler en Weichenberger.

The Gents kerstconcert

Kerstconcert – The Gents

zondag 13 december – 16.30 uur

Voor het echte kerstgevoel bent u bij de concerten van The Gents aan het goede adres. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met onbekende parels uit de a cappella koormuziek.

Ensemble Odyssee

Ensemble Odyssee – Les Caractères de la Danse

zondag 24 januari 2021 – 15.30 uur

-UITVERKOCHT-

Ensemble Odyssee, opgericht in 2009, is een collectief van jonge  barokmuzikanten die zich inzetten voor het ontdekken van nieuwe wegen in de interpretatie van oude muziek. Op Huis Bergh brengen ze Les Caractères de la Danse ten uitvoer.
Een extravagante barokdans op airs de fanfares en airs champêtres in het Versailles van de Zonnekoning.

Odayin trio 250x250

Odayin Trio – Beethoven, Brahms e.a.

zondag 7 maart 2021 – 16.30 uur

Hanke Scheffer, Hrayr Ter-Sargsyan en Noam Staal leerden elkaar kennen op het conservatorium van Zwolle in 2015 en spelen sindsdien samen. Hanke zocht voor haar examen bij ArtEZ een violist en cellist om een werk voor een pianotrio uit te voeren. Zo is Odayin geboren. Odayin is ‘lucht’ in het Armeens. Programma op 7 maart is nog niet bekend.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Oost-Nederlands Kamerkoor

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.