Programma - Kasteel Huis Bergh
17069
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17069,page-parent,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Programma

Voorstellingen en evenementen

Kasteel Huis Bergh leent zich prima voor concerten. De werkgroep Vrienden van Huis Bergh organiseert elk seizoen een voorstellingsreeks met een rijk en gevarieerd aanbod aan artiesten. Daarnaast worden ook verscheidene andere concerten en voorstellingen geaccommodeerd. Hou de voorstellingenpagina in de gaten voor het actuele aanbod en vergeet niet tijdig te reserveren.

Op Kasteel Huis Bergh is altijd wel iets te beleven. Naast het reguliere museumbezoek tijdens de reguliere openingstijden, organiseert Kasteel Huis Bergh ook regelmatig evenementen en voorstellingen zodat bezoekers het kasteel ook eens op een andere manier kunnen beleven.

Odayin Trio 535x342

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

ADG Midsummer Night Dream

ADG Europe – Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream

woensdag 11 september – 18.00 uur

Een Midzomernachtdroom is een romantische komedie van William Shakespeare, waarvan de eerste druk verscheen in een quarto-editie in 1600. Het is het enige stuk, naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal.

Vriendenmiddag 2019

Vriendenmiddag – Een exclusieve bezichtiging

Zondag 6 oktober 2019 – 16.00 uur

Voor de Vrienden van Huis Bergh organiseren we een vriendenmiddag met een exclusieve bezichtiging van deze tentoonstelling. Eén avontuur in het bijzonder wordt eruit gelicht door een bijzondere gast.
Entree is gratis. Meldt u zich tijdig aan.

Reus & Simmes 250x250

Enrico Reus & Jorrick Simmes – Pianorecital

Zondag 3 november – 16.30 uur

Enrico Reus en Jorrick Simmes spelen ze al voor een lange tijd samen en geven ze ook regelmatig concerten. Omdat de muziek van Sergei Rachmaninoff deze pianisten allebei ontzettend goed ligt, zullen ze onder andere de 2 indrukwekkende suites voor 2 piano’s van deze componist gaan spelen.

concerten_koorschool_midden-gelderland_250x250

Koorschool Midden-Gelderland – Kerstconcert

zondag 15 december – 11.00 uur en 16.30 uur

Een sfeervol Kerstconcert door de jonge stemmen van het nationaal bekende Kamerkoor van de Koorschool Midden – Gelderland onder leiding van oud-’s-Heerenbergenaar Albert Wissink, oprichter, artistiek leider en dirigent van de Koorschool. Bekend en minder bekend kerstrepertoire uit verschillende landen en stijlperioden wisselt elkaar af in de prachtig aangeklede hal van Huis Bergh en brengt u in jubelende, verstilde of ontroerende stemming op weg naar kerst 2019.

Ulftse Nachtegalen 250x250

Ulftse Nachtegalen – Jonge Nachtegalen

zondag 2 februari – 16.30 uur

Al vele malen gaven de nachtegalen bijzondere kerstconcerten in Huis Bergh maar dit keer is er gekozen voor een Frans/Scandinavisch programma op zondag 2 februari 2020.
Laat u zich meevoeren in de prachtige muziek van o.a. Fauré, Poulenc en oorstrelende volksmelodieën uit Scandinavië.

Odayin trio 250x250

Odayin Trio – Beethoven, Brahms e.a.

zondag 19 april – 16.30 uur

Hanke Scheffer, Hrayr Ter-Sargsyan en Noam Staal leerden elkaar kennen op het conservatorium van Zwolle in 2015 en spelen sindsdien samen. Hanke zocht voor haar examen bij ArtEZ een violist en cellist om een werk voor een pianotrio uit te voeren. Zo is Odayin geboren. Odayin is ‘lucht’ in het Armeens. Ze hebben sinds de oprichting al vele concerten gegeven door heel Nederland.
Op 19 april zullen zij werken van onder andere Beethoven en Brahms ten gehore brengen.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Oost-Nederlands Kamerkoor

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.