Programma - Kasteel Huis Bergh
17069
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17069,page-parent,page-child,parent-pageid-15634,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Programma

Voorstellingen en evenementen

Kasteel Huis Bergh leent zich prima voor concerten. De werkgroep Vrienden van Huis Bergh organiseert elk seizoen een voorstellingsreeks met een rijk en gevarieerd aanbod aan artiesten. Daarnaast worden ook verscheidene andere concerten en voorstellingen geaccommodeerd. Hou de voorstellingenpagina in de gaten voor het actuele aanbod en vergeet niet tijdig te reserveren.

Op Kasteel Huis Bergh is altijd wel iets te beleven. Naast het reguliere museumbezoek tijdens de reguliere openingstijden, organiseert Kasteel Huis Bergh ook regelmatig evenementen en voorstellingen zodat bezoekers het kasteel ook eens op een andere manier kunnen beleven.

Odayin Trio 535x342

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Programma onder voorbehoud

Een woord vooraf van de voorzitter van de Vrienden van Huis Bergh

Geachte Vrienden van Huis Bergh,

Het is alweer bijna een jaar geleden dat wij u op de hoogte brachten van de gang van zaken rond de concerten en activiteiten in Huis Bergh. Wij hopen dat u de afgelopen periode in goede gezondheid bent doorgekomen en ook weer blij bent dat er weer wat meer ruimte komt in het sociale en culturele leven. Corona heeft er voor gezorgd dat het kasteel lange tijd is gesloten en er verder geen van de geplande activiteiten kon plaats vinden.

Afgelopen week zijn we als werkgroep voor het eerst weer bij elkaar geweest om de invulling van het komende seizoen te bespreken.Wij zijn blij dat wij u een aantal data kunnen noemen waarop wij u weer een programma kunnen aanbieden. Het merendeel bestaat uit al eerder afgesproken concerten die opnieuw zijn ingepland. Wij houden net als vorig jaar een slag om de arm i.v.m. de coronamaatregelen van dat moment. Wij hebben echter goede hoop dat het dit jaar wel gaat lukken. De agenda is gepland tot eind 2021. Het eerste concert op 4 juli is de eerste in de serie van kasteelconcerten op Huis Bergh. Dit concert is in januari uitgesteld en was reeds uitverkocht. Wij zijn blij dat “ Kasteelconcerten” ook ons Kasteel als locatie in hun concertserie heeft opgenomen en hopen in 2022 weer een “Kasteelconcert” te kunnen aanbieden. Hieronder volgt de agenda van de geplande activiteiten.

Mede i.v.m. het late tijdstip en nog onzekerheden hebben wij ervoor gekozen geen programmaboekje te laten drukken maar u per e-mail of per brief op de hoogte te stellen. Houdt u vooral de website van Huis Bergh in de gaten of deze concerten door nieuwe maatregelen eventueel geen doorgang vinden.

Rest ons u een mooie zomer toe te wensen en hopen u snel weer bij een van onze activiteiten op Huis Bergh te ontmoeten.

 

Met vriendelijke groeten,

Namens de werkgroep,

Frank Timmermans, voorzitter

Zaal Huis Bergh
Odayin trio 250x250

Odayin Trio – Beethoven, Brahms e.a.

zondag 7 november 2021 – 16.30 uur

Hanke Scheffer, Hrayr Ter-Sargsyan en Noam Staal leerden elkaar kennen op het conservatorium van Zwolle in 2015 en spelen sindsdien samen. Hanke zocht voor haar examen bij ArtEZ een violist en cellist om een werk voor een pianotrio uit te voeren. Zo is Odayin geboren. Odayin is ‘lucht’ in het Armeens. Programma op 7 november is nog niet bekend.

Kerstconcert – The Gents

The Gents – kerstconcert

zondag 12 december 2021 – 11.00 en 16.30 uur

Een sfeervol Kerstconcert door Voices in the Snow

Voor het echte kerstgevoel bent u bij de concerten van The Gents aan het goede adres. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met onbekende parels uit de a cappella koormuziek. De stemmen van het mannenensemble, met zijn unieke geluid vanwege de sprankelende heldere klank van de countertenoren en de diepe, warme basklanken, verlichten en verwarmen de donkere decembermaand.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Oost-Nederlands Kamerkoor

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.