Programma - Kasteel Huis Bergh
17069
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17069,page-parent,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Programma

Voorstellingen en evenementen

Kasteel Huis Bergh leent zich prima voor concerten. De werkgroep Vrienden van Huis Bergh organiseert elk seizoen een voorstellingsreeks met een rijk en gevarieerd aanbod aan artiesten. Daarnaast worden ook verscheidene andere concerten en voorstellingen geaccommodeerd. Hou de voorstellingenpagina in de gaten voor het actuele aanbod en vergeet niet tijdig te reserveren.

Op Kasteel Huis Bergh is altijd wel iets te beleven. Naast het reguliere museumbezoek tijdens de reguliere openingstijden, organiseert Kasteel Huis Bergh ook regelmatig evenementen en voorstellingen zodat bezoekers het kasteel ook eens op een andere manier kunnen beleven.

Koorschool Midden-Gelderland

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

concerten_belder_henstra_250x250

Pieter Jan Belder & Siebe Henstra – De mysterieuze Gaspard le Roux

zaterdag 26 januari 2019 – 20.00 uur

Was Gaspard Le Roux het pseudoniem waarachter zich een componerende edelman verschool? Misschien Lodewijk XIV zelf, zoals sommigen beweren?
We weten helemaal niets over deze mysterieuze componist, terwijl zijn poëtische
klavecimbelmuziek volstrekt uniek van toon is. Het Nederlandse klavecinisten duo Belder en Henstra koos een aantal van Le Roux’ suites voor een of twee klavecimbels.

concerten_hollands_glorie_250x250

Hans Visser & Irene Filippova – Hollands Glorie

zondag 17 februari 2019 – 16.30 uur

Hollands Glorie is een muzikale reis in beeld en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst.
Ook zal er een schilderij uit de collectie van Huis Bergh belicht worden.
Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw en gaan op zoek naar de verhalen achter beroemde schilderijen.

concerten_david_bergmuller_250x250

David Bergmüller – Een luitsoirée bij Saizenay

zaterdag 6 april 2019 – 20.00 uur

De collecties van de edelman Jean Etienne Vaudry, ‘Seigneur de Saizenay et de Poupet’, parlementariër én enthousiast amateurmusicus, omvatten bijna de hele geschiedenis van de Franse barokluit, en herbergen naast bekende kroonjuwelen ook verborgen schatten. Intiem, welsprekend, verschroeiend virtuoos maar bloedstollend mooi: met stip te noteren in uw concertkalender.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Oost-Nederlands Kamerkoor

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.