ADAM Quartet - Kasteel Huis Bergh
28500
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-28500,page-child,parent-pageid-17069,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > ADAM QUARTET

ADAM Quartet

concerten-adam-quartet-250x250

Strijkkwartet

zondag 30 april 2023 – 16.30 uur

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre.

Het ADAM Quartet presenteert op deze dag een programma boordevol folklore. Ze zullen werken spelen van drie componisten, Igor Stravinsky, Maurice Ravel en Sergey Prokofiev, die ieder op hun beurt samenwerkingen aangingen met de beroemde, destijds baanbrekende Russische impresario Diaghilev om te componeren voor de “Ballets Russes”, een Russisch balletgezelschap wat zich tussen 1909 en 1929 in Parijs vestigde.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Achtergrond

Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam maakt het kwartet sinds 2020 deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel en tot nu toe masterclasses ontvingen van o.a. Marc Danel, Pavel Fischer, Dmitri Ferschtman en Luc-Marie Aguera. Het jonge ensemble trad al op tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Grachtenfestival, het Storioni festival en in grote zalen zoals de Nationale Opera, Muziekgebouw aan ‘t IJ, TivoliVredenburg en de MIRY concertzaal te Gent. Het ADAM Quartet is te gast geweest bij televisie- en radio- uitzendingen zoals Podium Witteman, AVROTROS spiegelzaal en de Muziekfabriek. In 2020 ontvingen zij het strijkkwartet stipendium van het Kersjes fonds.

Over het programma

De miniatuur voor strijkkwartet “Trois Pièces” van Igor Stravinsky zijn kenmerkend voor hun ongewone klank- en karakterbeschrijvingen zoals “met samengeknepen toon” en “keer snel het instrument om” in de partituur. Dit valt geheel in de lijn van Stravinsky’s reputatie om
vernieuwende tot zelfs toentertijd, schokkende aspecten in zijn muziek te componeren.

De Franse componist Maurice Ravel produceerde in zijn hele carrière slechts één strijkkwartet, wat tevens zijn eerste stap was in de richting van de kamermuziek. Hierin verwerkte Ravel klassieke invloeden, maar ook Spaanse folklore. Contemplatie wisselt af met ronduit stormachtige momenten in dit soms mysterieuze, kleurrijke werk.

Sergey Prokofiev, geboren in het huidige Oekraïne, schreef zijn tweede strijkkwartet in een periode van oorlog, waarbij hij geëvacueerd werd naar het Kaukasus gebergte. De invloeden van plaatselijke etnische bevolkingsgroep genaamd “Kabardijnen” en hun exotische folk-songs, folk instrumenten en dans-achtige ritmes zijn onmiskenbaar aanwezig in dit uitbundige strijkkwartet.

Uitvoerder

ADAM Quartet

 

Margot Kolodziej
Hannelore De Vuyst
José Nunes
Renée Timmer

Website

Kaarten bestellen

Entree: € 23,-

Vrienden: € 19,-

Kinderen tot 13 jaar/CJP: € 13,50

U kunt ook kaarten reserveren door te bellen met 0314-661281 of te mailen naar info@huisbergh.nl onder vermelding van concert 30 april.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op evenementen, de zaalhuur en de museumwinkel.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Hal Huis Bergh

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.