Ensemble Odyssee - Kasteel Huis Bergh
24660
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24660,page-child,parent-pageid-17069,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > ENSEMBLE ODYSSEE

Ensemble Odyssee

Ensemble Odyssee

Les Caractères de la Danse

zondag 24 januari 2021 – 15.30 uur

-UITVERKOCHT-

Ensemble Odyssee, opgericht in 2009, is een collectief van jonge  barokmuzikanten die zich inzetten voor het ontdekken van nieuwe wegen in de interpretatie van oude muziek. Op Huis Bergh brengen ze Les Caractères de la Danse ten uitvoer.

Een extravagante barokdans op airs de fanfares en airs champêtres in het Versailles van de Zonnekoning.

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Kasteelconcerten.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Achtergrond

Het nieuwe project van Ensemble Odyssee draagt de titel Les Caractères de la Danse, ontleend aan de gelijknamige compositie van Jean-Féry Rebel (1666-1747). Dit stuk werd geschreven voor een solo-optreden van de beroemde danseres Mademoiselle Provost, voor die tijd een bijzonderheid omdat vrouwen normaal gesproken niet als solist optraden. Tegelijkertijd vat de titel de basis van het concertprogramma samen: Franse dansmuziek in verschillende vormen, met uiteenlopende karakters en ritmes evenals onverwachtse kleuren van het rijk geïnstrumenteerde ensemble.

Barok(dans)muziek van Franse componisten leeft van zijn agréments, kleine gebaren, het samenspel en het mengen van alle stemmen door het delen van een partij en het vinden van een gezamenlijke “groove” en inégalité. Het moet niet altijd virtuoos, snel, opzwepend zijn. Deze concertbelevenis laat ook ruimte over voor reflectie en details. Buiten Frankrijk wordt deze muziek, met uitzondering van enkele zeer bekende werken, zeer weinig geprogrammeerd. Helaas, want wat betreft stijl is de muziek voor het publiek bijzonder toegankelijk.

Ensemble Odyssee gaat deze uitdaging aan: alle spelers hebben sinds jaren een bijzondere affiniteit met Franse muziek en zijn bereid om met het zoeken naar de juiste expressie en in het experimenteren met het juiste instrumentarium tot het uiterste te gaan. Nieuw voor Ensemble Odyssee is, dat er in dit project een andere discipline wordt geïntegreerd. Dansmuziek moet immers met een danser uitgevoerd worden – daarom worden de instrumentalisten in dit programma vergezeld door danseres Mojca Gal, die in enkele stukken met zowel originele als ook eigen choreografieën als soliste zal optreden.

Barokdans is de basis van het moderne ballet. Wat de muziek met de dans verbindt is de gemeenschappelijke retoriek en de uitdrukking: voor elke muzikale figuur is er een equivalent in de dans te vinden, elk gebaar dat in de muziek besloten ligt kan zichtbaar gemaakt worden. Zo versmelten musici en danseres tot één geheel: de bedoeling is dat zij twee gelijkwaardige rollen spelen, en dat de danseres de personificatie van de karakters in de muziek is.

Programma:  

Marais: Sonnerie de Ste. Genevieve & Rebel: Fantaisie Les Caractères de la Danse

 

(onder voorbehoud)

Uitvoerders

Ensemble Odyssee

Mojca Gal – barokdans
Anna Stegmann, Georg Fritz – blokfluit, hobo
Eva Saladin, David Alonso Molina – viool
Israel Castillo Hernandez – viola da gamba

Agnieszka Oszańca – basse de violon
Andrea Friggi – klavecimbel

Organisatie

Stichting Kasteelconcerten

www.kasteelconcerten.nl

Extra

Na het concert kunt u deelnemen aan een drie­gangen concert-menu in Kasteel Café Heeren Dubbel à € 27,00.

 

Reserveren noodzakelijk via info@heerendubbel.nl of 0314 675 090.

Kaarten bestellen

-UITVERKOCHT-

Dit concert is uitverkocht.
Er zijn geen kaarten beschikbaar

 

Kaartverkoop via Stichting Kasteelconcerten

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op evenementen, de zaalhuur en de museumwinkel.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Hal Huis Bergh

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.