Hubert Hoffmann - Kasteel Huis Bergh
24661
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24661,page-child,parent-pageid-17069,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > HUBERT HOFFMANN

Hubert Hoffmann

Hubert Hoffmann

Luitmuziek voor de keizer

zaterdag 17 oktober – 20.00 uur

In de schoot van het Weense hof van de Habsburgse keizers kwam in de zeventiende en achttiende eeuw een weelderige muziekcultuur tot bloei. Vaak hield de keizer er ook een privékapel op na die instond voor intieme kamermuziek. De luitist Hubert Hoffmann, al jaren gefascineerd door het eclectische oeuvre dat in Wenen werd gebezigd, presenteert op zijn dertienkorige luit een selectie uit het solorepertoire van componisten als Weiss, Biechteler en Weichenberger.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Achtergrond

Ensemblespel, basso continuo, solo: luitenist Hubert Hoffmann blinkt uit in elke rol. Als continuospeler bereisde hij met talloze oudemuziekensembles zowat alle grote (festival)podia, terwijl hij bij ensemble Ars Antiqua Austria al jaren tot de sterkhouders behoort. In zijn projecten als solist schemert een grote passie door voor de unieke blend van het Habsburgse hofrepertoire: een niche waarin Hoffmann zich inmiddels de onbetwiste keizer heeft getoond.

Programma:

 

Matthias Siegmund Biechteler
Prelude in g, Prelude in Es, Prelude in F

Wolff Jacob Lauffensteiner
Suite in c

Jacques de Saint-Luc
Toccata in Es

Johann Georg Weichenberger
Nocturne in F, Campanella

Silvius Leopold Weiss
Fantasie, Largo, Fuga

 

onder voorbehoud 

Uitvoerders

Hubert Hoffmann – luit

Organisatie

Oude Muziek

www.oudemuziek.nl

Luisteren

Kaarten bestellen

Entree: € 25,-

Vrienden (of Oude Muziek): € 21,-

Student/CJP: € 10,-

Kaartverkoop via Oude Muziek.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op evenementen, de zaalhuur en de museumwinkel.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Hal Huis Bergh

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.