Pianorecital - Kasteel Huis Bergh
20128
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20128,page-child,parent-pageid-17069,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > PIANORECITAL

Enrico Reus en Jorrick Simmes

Reus & Simmes 250x250

Pianorecital

Zondag 3 november – 16.30 uur

Enrico Reus en Jorrick Simmes spelen ze al voor een lange tijd samen en geven ze ook regelmatig concerten. Omdat de muziek van Sergei Rachmaninoff deze pianisten allebei ontzettend goed ligt, zullen ze onder andere de 2 indrukwekkende suites voor 2 piano’s van deze componist gaan spelen.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Achtergrond

Enrico Reus en Jorrick Simmes studeren klassiek piano aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Hier heeft Enrico les van Helena Basilova en Jorrick van Sepp Grotenhuis.
Als pianoduo spelen ze al voor een lange tijd samen en geven ze ook regelmatig
concerten. Omdat de muziek van Sergei Rachmaninoff deze pianisten allebei
ontzettend goed ligt, zullen ze onder andere de 2 indrukwekkende suites voor 2 piano’s van deze componist gaan spelen.

Suite no. 1 “Fantaisie-Tableaux” – S. Rachmaninov
Suite no. 2 – S. Rachmaninov

De eerste suite is gebaseerd op vier gedichten van verschillende Russische dichters. De delen laten diepe emotionele betrokkenheid zien en er worden onder andere vogelgeluiden, tranen en kerkklokken uitgebeeld.
De tweede suite heeft een traditionelere vorm en speelt met virtuoze momenten en rust en vreedzaamheid. In het slotdeel, een tarantella, gaat het om een duel tussen beide instrumenten, waarin vol bravoure naar een spectaculaire gezamenlijke climax wordt toegewerkt.

‘Deze voorstelling is uitermate geschikt voor de jeugd’. ‘De jongere bezoeker krijgt op een aangename en vooral makkelijke manier geschiedenisles.

Uitvoerders

Enrico Reus

Jorrick Simmes

Extra aantrekkelijk

Tegen een speciale prijs (€21,00) serveert
Kasteel café Heeren Dubbel een High tea.
Tijdig reserveren is verplicht: 0314-675090.

Kaarten bestellen

Entree: € 21,50

Vrienden: € 18,-

Kinderen tot 13 jaar/CJP: € 13,50

Rachmaninoff – Fantaisie-Tableaux – Barcarolle: Allegretto

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Hal Huis Bergh

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.