Arnold Truyen - Kasteel Huis Bergh
29389
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-29389,page-child,parent-pageid-29338,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Arnold Truyen

arnold-truyen-250x290

Arnold Truyen, Weert 1959 , studeerde aan het Rheinisches Amt für Denkmahlpflege te Bonn waar hij zich bekwaamde in de restauratie van muurschilderingen. Daarna heeft hij zich toegelegd op en gespecialiseerd in de restauratie van gepolychromeerde beelden/objecten aan het Koninklijk instituut voor het Kunstpatrimonium te Brussel en in de studio van Eike Oelermann te Neurenberg.

Sinds 1987 is hij verbonden aan de Stichting Restauratie Atelier Limburg als restaurator gepolychromeerde beelden en beschilderde objecten. Tevens is hij  verantwoordelijk voor de afdeling Röntgenonderzoek en Röntgenfotografie.

Daarnaast was Arnold betrokken bij: het onderzoek naar, de tentoonstelling over en de totstandkoming van de catalogus over de 15de eeuwse Maastrichtse beeldsnijder Jan van Steffesweert . Het internationaal onderzoek naar 15e en 16e eeuwse beeldsnijders uit de Nederrijn 1996 Suermondt Ludwig Museum te Aken en het internationaal onderzoek  over de Meester van Elsloo dat in 2014 gepubliceerd werd in: A masterly hand. Interdiciplinary research on the late medieval sculptor(s) Master of Elsloo in an international perspective.

Hij verzorgt lezingen in binnen en buitenland met betrekking tot conservatie, restauratie en onderzoek van gepolychromeerde beelden en beschilderde objecten. Onder andere gaf hij lezingen met als onderwerp ‘History conservation and consolidation of wooden art objects’ voor het International Congres on Wood Conservation Technology Norway vanaf 2004 tot en met 2012.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Over de lezing

De taal van het materiaal.

De lezing gaat over het vervaardigen en het materiaal gebruik op het zogenaamde Nenkendorfer altaar uit het Bonnefantenmuseum. Dit aan de hand van de materialen die op het altaar voorhanden zijn.

Een samenwerking van Kasteel Huis Bergh met:

logo_cc_250x250

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.