Caroline van der Elst - Kasteel Huis Bergh
29541
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-29541,page-child,parent-pageid-29338,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Caroline van der Elst

caroline-van-der-elst-250x250

Caroline van der Elst (1966) was een van de eerste 8 studenten die zich kwalificeerde voor het ‘Postmaster’ diploma in het behoud van schilderijen en polychrome beeldhouwkunst (SRAL, 1995). Haar specifieke interesse leidde ertoe dat ze verdere ervaring opdeed
in en voor voornamelijk nationale musea. Haar ideaal is nauw samenwerken met een kunsthistoricus of andere wetenschapper tijdens de conservering van een kunstvoorwerp.

In deze context deed ze onderzoek naar en publiceerde over verschillende technieken van schilders uit de 15e eeuw
tot de 20e eeuw. Ze publiceerde onder meer oer Daubigny’s werkwijze, Van Everdingens werkplaats praktijken, conservering en techniek dilemma’s door Jan van Scorel, De productie en constructie van een 15e eeuws altaarstuk, de interdisciplinaire benadering in het project Conservation of Modern Art, enzovoort. Haar atelier is gevestigd in Hilversum, Nederland.

Voor meer informatie: www.catharijneconvent.nl/

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Over de lezing

De Kruisiging door de Meester van de bewening van Christus in Lindau (c. 1425), onderzoek en conservering

Caroline zal in haar lezing een uiteenzetting geven over de technische aspecten die tijdens de restauratie van De Kruisiging van De Meester van de Bewening te Lindau (c. 1425) naar voren kwamen. Aan bod komen onder andere de ethische en esthetische aspecten van de restauratie van het goud. Tijdens de restauratie werd een tal van onderzoeksmethoden gebruikt waaronder dendrochronologie, verfdwarsdoorsneden, Macro-XRF, en IRR. De diverse onderdelen worden in haar lezing besproken.

Een samenwerking van Kasteel Huis Bergh met:

logo_cc_250x250

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.