De Slag om Bergh - Kasteel Huis Bergh
18571
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18571,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > DE SLAG OM BERGH

De Slag om Bergh

De 80-jarige oorlog

De 80-jarige oorlog was een roerige tijd in de Berghse geschiedenis.
Er waren spanningen tussen de edelen in de Nederlanden en de regerende vorst Philips II.

In 1572 probeert Willem van den Bergh zijn kasteel weer in te nemen, nadat hij moest vluchten. Zijn kasteel is dan ingenomen door Drost Anderlecht.
Gaat het Graaf Willem lukken zijn kasteel terug te krijgen?

Kom tijdens Pinksteren op zondag 9 en maandag 10 juni tussen 11.00 en 17.00 uur naar Kasteel Huis Bergh en beleef het mee!

slag_om_bergh_250x250

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van dit en toekomstige evenementen.

Terug naar de 80-jarige oorlog

Voor de kinderen

We gaan terug naar de tijd van de 80-jarige oorlog met de Compagnie Grolle en MARS Compagnie te voet. Zij hebben hun kampement opgezet in het weiland bij Huis Bergh.
De compagnie bestaat uit musketiers, piekeniers en kanonniers, een kapitein, een tamboer, een vaandrig en een aantal marketensters. Samen vormen ze een gezelschap dat laat zien hoe men leefde en zich verdedigde. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het kampement. Er wordt gekookt met authentieke ingrediënten. Er wordt een gezellig een drankje genomen, gezongen en gedobbeld in het kamp. Oude ambachten worden uitgeoefend zoals de smidse en het bewerken van wol. De soldaten van Graaf Willem geven op gezette tijden demonstraties met hun wapens en gaan natuurlijk ook het kasteel belegeren.

Hendrik illustratieDe hele dag zijn er kinderactiviteiten o.l.v. Bas Baroen. Er is elk uur een workshop die leert hoe je een echte soldaat wordt. Zo kunnen kinderen laten zien dat ze sterk en stoer zijn.
In de kasteelkelder wordt een quiz gespeeld: Spanje tegen Oranje. De jongens en meisjes krijgen diverse doe-opdrachten en kunnen daarmee een oorkonde verdienen als aandenken aan de Slag om Bergh.
Kom verkleed naar het kasteel en zorg dat je er bij bent!

De dag zal worden afgesloten met een optocht rondom het kasteel met diverse historische personen.

Kaarten bestellen

Openingstijden

Kampement: van 11 tot 17 uur.
Kasteel: van 12.30 tot 16.30 uur.

Prijzen

Entree kampement:
0-2 jaar gratis.
Kinderen van 3 t/m 15 jaar : €7,50
16 jaar en ouder: 10,–
Gezinskaart: 2 kinderen en 2 (groot) ouders: € 30,–

 

Combikaart kampement en kasteel:
Kinderen van 3 t/m 15 jaar: € 10,–
16 jaar en ouder: € 15,–
Gezinskaart: € 40,–

 

De Museumkaart is alleen in het kasteel geldig.Maria Elisabeth

Organisatie

De Slag om Bergh is een evenement, georganiseerd door Kasteel Huis Bergh. Aan de Slag om Bergh werken verder mee: Compagnie Grolle, Compagnie Mars te Voet, Stadsmuseum Bergh, Mechteld ten Ham organisatie en ’s-Heerenberg Kasteelstad.

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Kosten: € 7,50 p.p.*

*met een minimum van € 80,-
Kinderfeestjes zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Ridderslag
Pyxide

Kasteelbezoek

Tijdens De Slag om Bergh is het kasteel ook gewoon te bezoeken van 12.30 uur t/m 16.30 uur.

Zo kunt u deze dagen toch gewoon de bijzondere kunstverzameling en de nieuwe tentoonstelling ‘Nieuwe Avonturen met een Collectie’ bekijken.

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van dit en toekomstige evenementen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.