Feest in het Kasteel - Kasteel Huis Bergh
19040
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19040,page-child,parent-pageid-15496,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Familierondleiding

Feest! in het kasteel

In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht organiseert Huis Bergh het programma Feest! in het kasteel.

Wat vieren we met Pasen, Hemelvaart, Pinksteren of Kerstmis? Er komen 5 religies aan bod. Een gids neemt ouders en kinderen mee en vertelt wat er wordt gevierd aan de hand van het schilderij. Kinderen krijgen de beschikking over een tablet waardoor schilderijen tot leven komen.

Wanneer is de familierondleiding?

De familierondleiding is op speciale feestdagen in het jaar.
Het programma duurt ongeveer vijf kwartier tot anderhalf uur.
U kunt hiervoor niet reserveren

Kosten

€ 13,50 voor volwassenen, € 8,50 voor kinderen.
Gezinskaartkaart: € 39,–

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje boeken?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Feest! in het kasteel: wat vieren we met Kerst?

U kunt met het hele gezin meedoen met de rondleiding Feest! In het kasteel. Spelenderwijs test u uw kennis van onze nationale feestdagen, maar u maakt ook kennis met minder bekende feestdagen uit andere religies. Daarnaast kijkt een museumgids samen met u naar de christelijke, laat-middeleeuwse kunst in kasteel Huis Bergh. Welke feestdagen vindt u terug in de kunst? Speciaal voor kinderen zijn er aurasmas ontwikkeld: schilderijen komen tot leven!

Feest! Weet wat je viert

Met het educatieproject Feest! Weet wat je viert wil Museum Catharijneconvent samen met museumpartners door het hele land verspreid, iedereen in Nederland leren over de betekenis van feestdagen aan de hand van topstukken uit onze nationale museumcollecties.

Waarom vieren we bijvoorbeeld Pinksteren en Kerstmis?

Waarom vier je feest?

Feest! Weet wat je viert gaat over alle religieuze feestdagen en de vele overeenkomsten. Iedere religie heeft een vastentijd en een lichtfeest. Het is belangrijk dat mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar begrijpen en een verbinding voelen. Leren over de achtergrond van de feestdagen is belangrijk voor het historisch besef en voor kunstzinnige oriëntatie.

Logo Feest in het kasteel

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Kosten: € 7,50 p.p.*

*met een minimum van € 80,-
Kinderfeestjes zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Ridderslag in Kasteel Huis Bergh

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, zodat ze het zojuist geleerde kunnen toepassen. Ze leren op deze manier te luisteren naar elkaar en elkaars mening te respecteren. De woordenschat wordt uitgebreid en ze leren hun eigen plaats in de maatschappij in te schatten.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje vieren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.