Herfstvakantie - Kasteel Huis Bergh
20504
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20504,page-child,parent-pageid-15496,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > HERFSTVAKANTIE

Vier een middeleeuws oogstfeest mee!

Herfstvakantie op Kasteel Huis Bergh

In de herfstvakantie kunnen kinderen in Huis Bergh kennis maken met de middeleeuwse manier van een feest vieren, in dit geval het oogstfeest.
Kinderen kunnen zich eerst verkleden tot ridder of hofdame. Daarna is het tijd voor het feest met een lange gedekte tafel en middeleeuwse muziek. De koning(in) komt binnen met trompetgeschal. Hoe begroet je zo’n hoge gast?

Wanneer in de herfstvakantie?

Zondag 13, woensdag 16, zondag 20 en woensdag 23 oktober 2019 van 13.30–14.45 uur.
Op 23 oktober:  extra activiteiten tussen 12.30 en 16.30 uur.

Ouders en grootouders zijn van harte welkom om mee te doen.

Kosten: € 8,50 p.p.

herfstvakantie pompoen

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje vieren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Hofdansen

Ontmoet de koning(in)!

De kinderen leren een middeleeuwse buiging. De koning vertelt over de geweldige oogst van dit jaar en dat dat gevierd moet worden. Wat werd er gegeten in de middeleeuwen? Hoe ging het werken op het land vroeger? Natuurlijk is er entertainment tijdens het feest. De kinderen leren een middeleeuwse hofdans en ringsteken. Voor het vertrek van de koning is er nog een fotomoment.

Unieke samenwerking met het Rijn IJssel college in Arnhem

Op 23 oktober wordt er een speciale middag gehouden waarbij MBO studenten de invulling van het middeleeuwse oogstfeest mede organiseren.

Voor dit project moeten de studenten met elkaar samenwerken, ideëen bedenken en in de praktijk uitvoeren. Het project duurt in totaal 6 weken en is al van start gegaan op het Rijn IJssel college. De eerstejaars studenten van de opleiding Fashion en business bedenken zelf diverse leuke activiteiten voor het oogstfeest. Zo maken ze op 23 oktober samen met de kinderen feestelijke hoedjes en zwaarden van karton. Verder verzorgen ze de promotie rondom dit evenement en vloggen ze ter plekke onder leiding van hun docenten.
Huis Bergh is blij met dit inititatief en kijkt uit naar een mooie samenwerking.

De activiteiten zijn van 12.30 tot 16.30 uur in en bij het kasteel.
Het vieren van het oogstfeest in het kasteel is van 13.30 tot 14.45 uur.

Herfstvakantie pompoenen

Het programma duurt ca. 75 minuten.

 

Het programma vindt plaats van 13.30 uur tot 14.45 uur op de volgende data: zondag 13, woensdag 16, zondag 20 en woensdag 23 oktober 2019 Entree: 8,50 euro per persoon.

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Kosten: € 7,50 p.p.*

*met een minimum van € 80,-
Kinderfeestjes zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Ridderslag in Kasteel Huis Bergh

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, zodat ze het zojuist geleerde kunnen toepassen. Ze leren op deze manier te luisteren naar elkaar en elkaars mening te respecteren. De woordenschat wordt uitgebreid en ze leren hun eigen plaats in de maatschappij in te schatten.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje vieren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.