Meivakantie - Kasteel Huis Bergh
19136
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19136,page-child,parent-pageid-15496,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > MEIVAKANTIE

Meivakantie

Monnikenwerk in de meivakantie

Tijdens de meivakantie gaan we terug naar de tijd van de ijverige Monniken.
Hoe voelt het om in alle stilte met een ganzenveer middeleeuwse letters te schrijven bij niets anders dan kaarslicht? De kinderen bekijken items die met tekst te maken hebben: initialen op het kasteel, tijdverzen, rouwborden en middeleeuwse handschriften. Hoe werden deze handschriften gemaakt? Wie werkten daar allemaal aan mee? Hoe kostbaar zijn ze eigenlijk?

Wanneer in de meivakantie?

Zondag 28 april, woensdag 1 mei en zondag 5 mei om 13 uur.

Het programma duurt 75 minuten.

Kosten: € 8,50 p.p.

Monnikenwerk

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje vieren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Gotische letters schrijven

Handschriften monnikenWe waaien even uit door de toren te beklimmen om te genieten van het uitzicht. Daarna dalen we af naar de kelder. De kinderen voelen diverse dierenhuiden en beoordelen of deze geschikt zouden zijn om op te schrijven.

 

Daarna gaan ze zelf op de middeleeuwse manier gotische letters schrijven: in een monnikspij, bij kaarslicht en in stilte. Misschien is dat laatste nog wel het allermoeilijkst…

Audiotour voor volwassenen en kinderen

Hendrik illustratieDaarnaast is er ook een nieuwe audiotour in het kasteel voor kinderen. Tijdens deze audiotour hoor je verhalen over het kasteel, de vroegere bewoners ervan en interessante stukjes geschiedenis naar aanleiding van de kunstwerken. Je leert onder andere waarom mensen vroeger een geurbal bij zich hadden. Ben je ook zo nieuwsgierig en wil je altijd van alles weten hoe het zit? Dan is de kinderaudiotour echt wat voor jou!

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Kosten: € 7,50 p.p.*

*met een minimum van € 80,-
Kinderfeestjes zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Ridderslag in Kasteel Huis Bergh

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, zodat ze het zojuist geleerde kunnen toepassen. Ze leren op deze manier te luisteren naar elkaar en elkaars mening te respecteren. De woordenschat wordt uitgebreid en ze leren hun eigen plaats in de maatschappij in te schatten.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje vieren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.