Spelletjes - Kasteel Huis Bergh
16479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16479,page-child,parent-pageid-15496,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > SPELLETJES

Spelletjes

HizzQuiz

De curatrice van het museum heeft een feestje gehad. Hartstikke gezellig! Een hapje, drankje, dansje… Maar nu is het ochtend en de hele boel is een beetje overhoop. Namen kwijt, jaartallen door elkaar… Best weer op te lossen, maar daarbij kan ze wel wat hulp gebruiken! En gelukkig krijgt ze dat ook: van de spelers van HizzQuiz!

Appstore Knop
Googleplay Knop

Spelen met het erfgoed van Gelderland!

Waar is levertraan van gemaakt? En wat is een ander woord voor ‘poepstoel’? Met HizzQuiz leer je de Gelderse geschiedenis op een heel nieuwe manier kennen: aan de hand van museumstukken uit heel Gelderland. Misschien weet je het antwoord op de gestelde vraag meteen, maar je kunt ook inzetten op meerdere antwoorden. HizzQuiz is een tactisch kennisspel met humor!

Hoe werkt het Erfgoedspel?

Nadat alle spelers een ludieke avatar hebben samengesteld, laat de curatrice een erfstuk zien; een museumstuk uit één van de musea in Gelderland. Daar hoort een vraag bij: wat is dit voor bijzonder voorwerp? Waar is het van gemaakt? Waar werd het voor gebruikt? De verrassendste vragen komen voorbij en de ene keer is het antwoord een stuk makkelijker dan de andere keer…

Is de vraag gesteld, dan ga je het antwoord verzamelen. Daarbij kun je elkaar in de weg zitten, antwoorden van elkaar stelen en tactisch je kansen verdelen. Na vijf ronden is de winnaar bekend en kun je kiezen voor een revanche!

Duik in de geschiedenis

Duik je in je eentje de Gelderse geschiedenis in, of doe je de ontdekkingen samen? Je kunt het Erfgoedspel alleen spelen, maar ook met z’n tweeën op de iPhone, met z’n vieren op de iPad of zelfs met z’n zessen in het museum! Het spel is goed voor enkele minuten lol, of urenlang speelplezier. Net waar je zelf zin in hebt!

In Kasteel Huis Bergh, maar ook in verschillende andere musea in Gelderland, staat een multitouch-tafel en hierop is de erfgoed game Hizzquiz te spelen. Om het spel online te spelen of om te bekijken in welke musea het spel allemaal te spelen is, kijk op www.hizzquiz.nl. Je kunt het spel downloaden in de App Store om te spelen op je smartphone of tablet.

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje boeken?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Schatschieten

Ook is Kasteel Huis Bergh en haar schatten terug te vinden in het spel Tikkits SchatSchieten. Er zijn vijandige ridders op weg. Ze willen maar één ding: jouw kasteel! Schakel ze uit met je katapult en maak je kasteel mooi met de schatten die de rovers bij zich hebben. Of beter nog: ze doen het perféct als superkanon tegen de vijand.

Dit spel is online te spelen op www.museumkids.nl of te downloaden als app.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Ridderslag

Wil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh.

De Ridderslag is iedere zondagmiddag om 13:00 uur, bij drukte om 14:30 uur.

 

Kosten: € 7,- p.p.

Met uitzondering van carnavalszondag 7 februari, 1 mei en de herfstvakantie. 

Het programma duurt ongeveer 75 minuten. U kunt hiervoor niet reserveren.

Ridderslag in Kasteel Huis Bergh

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve programma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar hierin spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Overige activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma, zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh en ontdek haar schatten en levendige historie.

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje vieren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.