Zomervakantie - Kasteel Huis Bergh
22145
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22145,page-child,parent-pageid-15496,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > ZOMERVAKANTIE

Zomervakantie

Speel aanvallen en verdedigen op Kasteel Huis Bergh

Heb je wel eens gehoord van een evenhoog? Of van een blijde of een goedendag?
Als je wilt weten wat deze woorden betekenen, kom dan in de meivakantie naar kasteel Huis Bergh!

Wanneer in de zomervakantie?

Op 4, 11, 18, 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus 2018 om 13.00 uur (en bij drukte om 15.00 uur) heb je de mogelijkheid alles te leren over het aanvallen en verdedigen van een kasteel.

Het programma duurt 90 minuten.
Geschikt voor meisjes en jongens vanaf ongeveer 4 jaar t/m 10 jaar

Kosten: € 8,50 p.p.

Koop nu meteen uw tickets onderaan deze pagina!

Ridderslag Ridders

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje vieren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Leer alles over de aanval én verdediging van een kasteel

Op de woensdagmiddag in juli en augustus heb je de mogelijkheid alles te leren over het aanvallen en verdedigen van een kasteel. Een aanval op een kasteel duurde vaak meerdere dagen, en iedereen hielp mee. Ook bij de verdediging. Welke technieken gebruikten de aanvallers en hoe konden de bewoners zo’n aanval dan het beste afwenden? Welke hulpmiddelen en wapens hadden ze tot hun beschikking? En wat moet je nog specifiek weten om een waterburcht als Huis Bergh te kunnen aanvallen of verdedigen?

Verdien eerst je eigen ridder- of hofdame diploma

Maria ElisabethJe moet natuurlijk wel eerst bewijzen dat je een échte ridder of hofdame bent, voordat je “jouw kasteel” kunt verdedigen of een ander kasteel zou kunnen aanvallen. Nadat je je ridder- of hofdamediploma hebt verdiend, ga je je verdiepen in de aanvals- en verdedigingstechnieken die vroeger werden gebruikt. Natuurlijk worden je eigen vaardigheden op dit gebied getest.
Laat maar zien wat je kunt!

KOOP NU UW TICKETS

In de mei-, de zomer- en de herfstvakantie presenteert Huis Bergh speciale programma’s voor kinderen. Deze programma’s zijn vaak heel druk bezocht.
Koop hier alvast uw tickets om u ervan te verzekeren dat u een plek heeft voor dit programma ‘Aanvallen en Verdedigen’.

LET OP: kijk goed voor welke dag u de tickets koopt.

Bezoekadres: Hof van Bergh 8, 7041 AC ‘s-Heerenberg

Postadres: Postbus 155, 7040 AD ‘s-Heerenberg

+31 (0) 314 661 281

info@huisbergh.nl

www.huisbergh.nl

Secretariaat telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur.

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Kosten: € 7,50 p.p.*

*met een minimum van € 80,-
Kinderfeestjes zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Ridderslag in Kasteel Huis Bergh

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, zodat ze het zojuist geleerde kunnen toepassen. Ze leren op deze manier te luisteren naar elkaar en elkaars mening te respecteren. De woordenschat wordt uitgebreid en ze leren hun eigen plaats in de maatschappij in te schatten.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje vieren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.