Jij hebt je vast wel eens verkleed als ridder. Dan sla je woest met je zwaard en je verslaat een andere ridder. Of zelfs een draak. Maar hoeveel weet jij eigenlijk van echte ridders? Wat leerden ze tijdens hun ridderopleiding? En hoe vielen ze een kasteel aan? Welke slimme dingen bedachten ze om het eigen kasteel te verdedigen? Je kunt het allemaal horen tijdens het Middeleeuws Ommetje van Kasteel Huis Bergh. Verkleed als ridder of hofdame gaan we met een bolderkar vol spullen op pad, om het kasteel heen. Jij leest de kaart en wijst ons de weg. Hopelijk verdwalen we niet! Onderweg doen we leuke opdrachten en spelletjes die ridders of hofdames vroeger ook deden. Ben je net zo goed als de échte ridders en hofdames? Dan verdien je misschien wel een diploma.

Het aanvallen of verdedigen van een kasteel was vroeger een soort wedstrijd tussen de slimste denkers. Zo heeft Kasteel Huis Bergh in de toren een trap die rechtsom draait. Als de vijand de toren wilde beklimmen, hadden ze hun zwaard in hun rechterhand, maar daarmee konden ze niet goed vechten aan de smalle kant van de trap. Bedenk jij nog meer slimme trucjes waardoor het kasteel niet in de handen van de vijand valt? Kom ons helpen!

Voor het Middeleeuws Ommetje ben je met je familie van harte welkom bij Kasteel Huis Bergh, in de maanden juli en augustus. Op woensdag en zondag, om 14.00 uur.
Kosten € 5,– p.p. Museumkaart is geldig.
Koop hier uw online tickets.