Audiotour - Kasteel Huis Bergh
15684
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15684,page-child,parent-pageid-15492,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > AUDIOTOUR

Audiotour

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours voor jong en oud. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app. Kom en beleef geschiedenis opnieuw!

Audiotour Kasteel Huis Bergh

Gasten die het kasteel bezoeken krijgen de audiotour gratis aangeboden. Er zijn een twintigtal verhalen in zowel de audiotour voor kinderen als in die voor volwassenen.

 

De verhalen in de audiotour voor volwassenen gaan onder andere over het turbulente leven van de ‘Dolle Graaf’, de vechtersbaas Graaf Hendrik van den Bergh en het moeilijke leven van de lieve Gravin Maria Elisabeth. Ook wordt er verteld wat de betekenis is van een afbeelding van een heilige familie op een schilderij of hoe een handschrift wordt gemaakt. Uiteraard ontbreken ook de verhalen over Jan Herman van Heek, die het kasteel in 1912 kocht niet.

Kortom spannende, interessante en soms emotionele verhalen over de rijke geschiedenis van het eeuwen oude kasteel. 

De audiotour is ook verkrijgbaar in het Duits en Engels. 

De audiotour is o.a. gesponsord door de Rabobank.

Er is ook een audiotour speciaal voor kinderen!

Hendrik illustratieTijdens de audiotour voor kinderen hoor je verhalen over het kasteel, de vroegere bewoners ervan en interessante stukjes geschiedenis naar aanleiding van de kunstwerken. Je leert onder andere waarom mensen vroeger een geurbal bij zich hadden, en wat die zwevende man op het schilderij te maken heeft met Dierendag.

 

Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van ridderclub De Orde van het Gulden Vlies? Of ben je benieuwd naar het verhaal over de oelewapperige dood van de stoere legeraanvoerder graaf Hendrik van den Bergh horen? Ben je ook zo nieuwsgierig en wil je altijd van alles weten hoe het zit? Dan is onze kinderaudiotour echt wat voor jou!

AUDIOTOUR IN DE TUINEN

In 2016 zijn de tuinen in de Plantage achter het kasteel hersteld en heropend. Deze tuinen zijn tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken en via een te downloaden audiotourapp kan men de tuingeschiedenis beleven.

Deze audiotour is ook verkrijgbaar in het Duits.
Let op: deze tour is alleen te doen tijdens openingstijden van de tuinen. Kijk hiervoor onder de openingstijden.

Mobiele website

U kunt de audiotours van Huis Bergh ook via uw eigen mobiel beluisteren. Ze zijn beschikbaar via de mobiele website van Guide ID. Om bij de tours van Huis Bergh te komen klikt u op de onderstaande knop.
Kies uw taal rechtsbovenin en voor de kinderaudiotour kies K1 bij de talen.

 

Op Huis Bergh kunt u gebruik maken van een publiek wifi-netwerk.

N.B. De punten op de mobiele website zijn genummerd maar deze nummering hoeft u in het kasteel niet aan te houden.  

Vooraf luisteren

Wanneer u niet in staat bent om naar Huis Bergh te komen of u wilt vast in het voren genieten van uw bezoek aan Huis Bergh dan kunt via onderstaande link de algemene audiotour van Huis Bergh beluisteren.

Audiotour Huis Bergh

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Telefoon audiotour

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.