FGS Stadt Rees - Kasteel Huis Bergh
19488
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19488,page-child,parent-pageid-15664,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

HOME > ARRANGEMENT > FGS STADT REES

kasteel Huis Bergh van boven

Varen, fietsen en Kasteel Huis Bergh

Varen met Fahrgastschiff ‘Stadt Rees’ over de Rijn naar Emmerich en terug.
Fietsen door het Bergherbos en een kijkje nemen binnen de middeleeuwse muren van kasteel Huis Bergh.
Deze zomer kan het allemaal!

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Programmaschema:

U gaat ‘s-morgens om 11.30 uur aan boord van de FGS ‘Stadt Rees’ deze ligt aan de Rijnpromenade in Rees. De fiets mag ( gratis) mee, voor de auto is er een parkeerplaats.
Terwijl de boot naar Emmerich vaart kunt u binnen of op het buitendek genieten van een lekker kopje koffie met Duitse Kuchen.

Na het aanmeren van de boot in Emmerich gaat u op de fiets verder aan de hand van een knooppuntenroute. De fietstocht van (7km) gaat over de grens naar het kasteel Huis Bergh. Daar kunt u het kasteel en de  kunstverzameling van J.H. van Heek op eigen gelegenheid bekijken. Een audiotour in meerdere talen geeft  een duidelijke uitleg over de collectie.

Op de terugweg gaat de fietsroute door de Plantage met daarin de kasteeltuin die op 23 april 2016 weer opengesteld wordt voor publiek. De nieuwe kasteeltuin is geïnspireerd op een kaart uit 1727 en is vrij toegankelijk tijdens openingstijden van het kasteel.

U vervolgt uw fietstocht en komt na 9 km weer aan op de Rijnpromenade van Emmerich, waar de ‘Stadt Rees’ ligt voor de afvaart van 17.30 uur richting Rees.

Bijzonderheden:

Dit programma is iedere woensdag vanaf 4 mei t/m 28 september 2016 mogelijk.
U kunt de vaart boeken bij:

Reeser Personenschiffahrt
Telefoon: 0049-28517004
Email: laak-rees@t-online.de
Adres: Rheinpromenade, 46459 Rees, Duitsland
Adres parkeerplaats Westring 46459 Rees ca. 3-5 minuten lopen tot aan de boot, parkeren is gratis.
afvaarten onder voorbehoud

 

Groepen graag vooraf bij Kasteel Huis Bergh aanmelden.

Prijs:
Retourticket FGS ‘Stadt Rees’: € 10,00 (Fiets gratis)
Inclusief fietsroute op knooppunten.
Entree kasteel Huis Bergh: € 13,50 (MuseumKaart gratis)
Op vertoon van het bootkaartje € 3,50 korting op de entreeprijs van kasteel Huis Bergh

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Putto Lente

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.