Fietsroute Kasteel - Kasteel Huis Bergh
15674
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15674,page-child,parent-pageid-15664,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

HOME > ARRANGEMENT > FIETSROUTE KASTEEL

Fietsroute Kasteel

Fietsroute Kasteel Huis Bergh

Een kasteelheer en zijn land: Jan van Heek, bosbouwer en natuurbeschermer

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Dr. J.H. van Heek, die in 1912 Kasteel Huis Bergh en de bijbehorende gronden kocht, heeft een belangrijke stempel gedrukt op het kasteel. Dit en andere belangrijke onderwerpen uit de geschiedenis van Kasteel Huis Bergh, waar in het omvangrijke archief veel documentatie over te vinden is, zijn gekoppeld aan fiets- en wandeltochten door het prachtige landschap rond Kasteel Huis Bergh. De routes zijn verrijkt met QR-codes zodat u met uw smartphone -tijdens, na de tocht of thuis- aanvullende informatie kunt lezen over de punten waar u langskomt.

Fietsarrangement ca. 27 km.

  • Ontvangst met koffie of thee en een Montferlandbol in het koetshuis op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh
  • Rondleiding van 5 kwartier door het kasteel o.l.v. een gids
  • Lunch in het koetshuis op de voorburcht*
  • Fietstocht door het prachtige landschap rondom Kasteel Huis Bergh

* soep, 2 luxe belegde broodjes met koffie/thee/melk.

Bijzonderheden:

Dit arrangement is te reserveren tijdens de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Natuurlijk bent u vrij om de tijd te nemen na afloop nog te genieten van de omgeving. Naar de mogelijkheden van een uitgebreidere lunch of specifieke wensen voor dit arrangement kunt u informeren. Wij zijn u graag van dienst!

Prijs: € 39,50 p.p.*

Vanaf 20 personen (incl. fietshuur en routebeschrijving).

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.