Groepsarrangement - Kasteel Huis Bergh
26949
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-26949,page-child,parent-pageid-15664,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > ARRANGEMENTEN > GROEPSARRANGEMENT

Groepsarrangement met muntslag of landgoedwandeling

Wie een bezoek brengt aan het  stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse kasteel Huis Bergh, omgeven door een slotgracht en vestingwal. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Het programma kan er zo uit zien:

10:30 uur

Ontvangst met koffie/thee in Kasteel café Heeren Dubbel op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh.

11:00 uur

U krijgt o.l.v. een gids een rondleiding door het kasteel.

12:30 uur

lunchen in het koetshuis, hier kunt u genieten van een heerlijk lunchplateau. (excl. drank)

14:00 uur

Muntslag in muntkelder o.l.v. van de muntmeester óf
een landgoedwandeling o.l.v. een gids rondom het kasteel en in ons Parkbos de Plantage.

Bij bezoek aan de Grafelijke munt vertelt de muntmeester de geschiedenis van de Berghse Munt en demonstreert hoe munten vroeger werden geslagen.
U kunt zelf, tegen vergoeding, ook een Peerdeke slaan.

15:30 uur

Ter afsluiting een kopje thee of koffie in het koetshuis.

Bijzonderheden:

Dit groepsarrangement is te reserveren tijdens de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Tegen een meerprijs van € 10.00 p.p. kunt u gebruik maken van een luxe lunchbuffet. Heeft u specifieke wensen voor dit arrangement, informeer dan nu. Wij zijn u natuurlijk graag van dienst!

Prijs: € 29,50 p.p.*

*Prijs is vanaf 20 personen.

(Let op: dit is exclusief de kosten voor een bus. Een bus dient u zelf te regelen.)

muntmeesters

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Zilveren Munt

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.