Kasteelstad Arrangement - Kasteel Huis Bergh
19530
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19530,page-child,parent-pageid-15664,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > ARRANGEMENTEN >KASTEELSTAD

Kasteel Huis Bergh Buiten

Kasteelstad Arrangement

Welkom in de Kasteelstad van Nederland!
In het middelpunt van Montferland ligt het middeleeuwse stadje ’s-Heerenberg met z’n oude straatjes en een van de grootste kastelen van ons land, Kasteel Huis Bergh.

Ga op ontdekkingstocht!

In samenwerking met de ondernemers (Café Zalencentrum De Gracht, Kasteel Café Heeren Dubbel en Smouzen) in ’s-Heerenberg is een Kasteelstad arrangement samen gesteld.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Historische stadswandeling: De geschiedenis wordt verteld aan de hand van de bijzondere historische panden die u tegen komt op de wandeling. Voorbeelden daarvan zijn het kasteel Huis Bergh en het voormalige klooster Gouden Handen. Hierbij gaat het niet alleen om de buitenkant, de bouwstijlen, maar ook om te laten zien waar de meest markante inwoners van het stadje ’s-Heerenberg hebben gewoond en geleefd

Kasteelbezichtiging o.l.v. een gids:

Aansluitend brengt u een bezoek aan in de schatkamer van de middeleeuwen van Kasteel Huis Bergh, met o.a. de vroege Italiaanse schilderkunst en middeleeuwse handschriften en incunabelen.

In de  middeleeuwse toren is een wapenkamer en een muntenkamer.
Kasteel Huis Bergh is het grootste en best bewaarde kasteel van Nederland.

Vervolgens wordt het geheel afgesloten met een drankje en een heerlijk 3-gangenmenu.

Bijzonderheden

De kosten zijn € 48,50 per persoon (inclusief 2 x koffie/thee + 1 x gebak, bezoek aan het stadsmuseum óf demonstratie muntslag, stadswandeling, rondleiding kasteel en 3-gangenmenu). Voor gezelschappen vanaf 20 personen.

De kosten voor de drankjes bij het diner en de afsluiting, zijn niet bij deze prijs inbegrepen.

Totale tijdsduur arrangement: ca. 6 uur.

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Verkrijgbaar in de App Store
Beschikbaar in de Google Play Store

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.