Museumwinkel - Kasteel Huis Bergh
15632
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15632,page-parent,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > MUSEUMWINKEL

Museumwinkel

De museumwinkel van Huis Bergh bevindt zich, net als de kassa, onder in de grote verdedigingstoren. Deze ruimte is ruim van opzet om de vele diverse artikelen te tonen.
Er zijn themakasten die betrekking hebben op de geschiedenis van het kasteel, de collectie van Huis Bergh en de directe omgeving.
Ansichtkaarten, Montferlandse streekproducten, mooie boeken en ridderspullen zijn te koop in de museumwinkel. Ook bevinden zich in deze ruimte dus de informatiebalie en kaartverkoop. De winkel is geopend tijdens de openingstijden van het kasteel.

museumwinkel aanbod ridderslag

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Thuis nagenieten van Ridderslag

Bent u bij de ridderslag geweest en wilt u thuis ook nog samen met uw kinderen nagenieten van het spektakel? U kunt in de museumshop complete ridder en/of hofdame outfits kopen om het feest thuis ook nog voort te laten duren. Daarnaast zijn er ook specifieke accessoires beschikbaar, zoals wapentuig als zwaarden en kruisbogen, maar ook helmen en een prachtige prinsessentooi.

De museumwinkel van Huis Bergh is gesitueerd onder in de grote verdedigingstoren. Het aanbod is groot en zeer gevarieerd. Verscheidene boeken over Huis Bergh en haar collectie zijn er te vinden, maar ook zes verschillende wijnen van de wijngaard uit de buurt van het kasteel.

Daarnaast zijn er fiets- en wandelroutes, ansichtkaarten, munten, speelgoed en nog vele andere Huis Bergh gerelateerde artikelen te koop.

Publicaties

De publicaties die wij aanbieden in onze museumwinkel gaan voornamelijk over de geschiedenis van het kasteel en de kunstcollectie in Kasteel Huis Bergh. Maar daarmee raakt het ook aan de bewogen historie van ons land en leert u en passant ook meer over onze voorouders.

De meeste publicaties van Huis Bergh zijn alleen verkrijgbaar in ónze museumwinkel dus kom langs en verwonder u over de rijke geschiedenis en collectie van Kasteel Huis Bergh!

Nieuwe Avonturen

Nieuwe Avonturen met een Collectie – Annemarie Vels Heijn e.a.

Het vervolg op Avonturen met een collectie uit 2008. In de afgelopen tien jaren heeft het onderzoek aan de collecties van Huis Bergh ook niet stilgestaan.
In deze publicatie de resultaten van het onderzoek met ook dit keer weer een aantal spectaculaire ontdekkingen!

Prijs: € 19,95

Handschriften Catalogus

Catalogus Middeleeuwse Handscriften –
Anne S. Korteweg

Een wetenschappelijke publicatie van de verzameling handschriften van Huis Bergh. Alleen verkrijgbaar in het Engels.

Prijs: € 69,00

Schoonheid op Perkament

Schoonheid op Perkament –
Kasteel Huis Bergh

Een boekje over de verzamelgeschiedenis met een aantal hoogtepunten uit de collectie van Huis Bergh.

Prijs: € 2,50

Het oude kasteel herleefde

Het Oude Kasteel Herleefde –
Chris Ruikes

100 jaar na de aankoop verscheen dit boek over de geschiedenis van Huis Bergh en het leven van Jan Herman van Heek.

Prijs: € 4,50

Hendrik graaf van den Bergh

Hendrik Graaf van den Bergh –
Kasteel Huis Bergh

Boek over het in 2009 aangekochte schilderij van graaf Hendrik van den Bergh geschilderd door Otto van Veen.

Prijs: € 2,50

Kunst Katoen en Kastelen

Kunst, Katoen en Kastelen –
dr. Wim H. Nijhof

De historicus dr. Wim H. Nijhof schreef een biografie over J.H. van Heek, onder de titel Kunst, Katoen en Kastelen.

Prijs: € 19,95

Avonturen met een Collectie

Avonturen met een Collectie –
Henk van Os e.a.

Onderzoek, met soms verrassende resultaten, naar de collectie van Huis Bergh. Ook in het Engels verkrijgbaar.

Prijs: € 12,50

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen. Of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Huis Bergh oud is veel gebeurd en te vertellen. Verhalen over die rijke historie van Huis Bergh zijn te beluisteren in het kasteel met een audiotour.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische Informatie

Huis Bergh is toegankelijk voor minder validen. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.