Publicaties - Kasteel Huis Bergh
15692
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15692,page-parent,page-child,parent-pageid-15632,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOMEMUSEUMWINKEL > PUBLICATIES

Publicaties

De museumwinkel zit in het Kasteel Café Heeren Dubbel op de voorburcht van het kasteel. Hier kunt u onder meer ansichtkaarten, boeken, Berghse munten en ridders/hofdame spulletjes voor kinderen kopen. De museumwinkel is geopend tijdens de reguliere openingstijden van het kasteel.

Onderstaande publicaties zijn slechts een selectie van het grote aanbod dat beschikbaar is in de museumwinkel. Kom eens langs en vraag ons naar de overige publicaties.

Voorbeeld Museumwinkel

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Middeleeuwse Handschriften

Catalogus Middeleeuwse Handschriften

Anne S. Korteweg

Als privécollectie bleef de verzameling handschriften van Huis Bergh onbekend aan de wetenschappelijke vakwereld. Hoewel er vanaf 1961 verschillende publieksboeken over de collectie verschenen, waarin ook een aantal handschriften waren afgebeeld, drongen deze als Nederlandstalige publicaties niet door tot het buitenland.

Schoonheid op Perkament

Schoonheid op Perkament

Kasteel Huis Bergh

Een boek over de hoogtepunten uit de handschriftencollectie van Kasteel Huis Bergh, behorende bij de tentoonstelling van 2013 ‘Schoonheid op perkament; de mooiste handschriften van Huis Bergh’.

Het oude kasteel herleefde

Het oude kasteel herleefde

Chris Ruikes

In het boek wordt de geschiedenis van Huis Bergh en de familie Van Heek beschreven. Jan Herman van Heek heeft zich vanaf het begin altijd erg betrokken en verbonden gevoeld met de Berghse bevolking, de politiek en het culturele en sociale leven. Door veel te citeren uit brieven en dagboeken van Jan Herman van Heek slaagt de auteur er in de in 1957 overleden Van Heek zelf aan het woord te laten.

Hendrik graaf van den Bergh

Hendrik Graaf van den Bergh

Kasteel Huis Bergh

Dit boek is verschenen naar aanleiding van het in 2009 uit Amerikaans bezit aangekochte schilderij geschilderd door Otto van Veen (1556-1629) van graaf Hendrik van den Bergh (1573-1638).

Kunst katoen en kastelen

Kunst, Katoen en Kastelen

dr. Wim H. Nijhof

De historicus dr. Wim H. Nijhof schreef een biografie over hem, onder de titel Kunst, katoen en kastelen. Voor het schrijven van de biografie van J.H. van Heek kreeg de auteur als eerste en enige toegang tot diens persoonlijke archief, waarin talloze brieven, notities, dagboeken en schetsboeken verhalen van een boeiend leven.

Avonturen met een Collectie

Avonturen met een collectie

Kasteel Huis Bergh

De kwaliteit van de collectie Middeleeuwse kunst die Jan Herman van Heek in de periode 1912-1957 in Huis Bergh bijeen heeft gebracht is onder deskundigen onbetwist. Helaas was de collectie echter in de (inter)nationale kring van kunsthistorici redelijk onbekend omdat er, sinds Van Heeks eigen publicatie over de collectie uit 1961, nauwelijks wetenschappelijk onderzoek naar de collectie was gedaan en er derhalve ook weinig over de collectie werd gepubliceerd.

Beeldenstorm

Beeldenstorm in Huis Bergh

Henk van Os

In Beeldenstorm in Huis Bergh bespreekt professor Henk van Os het kasteel Huis Bergh in het Gelderse ’s-Heerenberg.  In 1912 kocht de industrieel Jan Herman van Heek het middeleeuwse kasteel en begon hij met het verzamelen van middeleeuwse kunst, waaronder vroege Italiaanse schilderijen.

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen. Of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en te vertellen. Verhalen over die rijke historie van Huis Bergh zijn te beluisteren in het kasteel met een audiotour.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Archief

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.