Beeldenstorm in Huis Bergh - Kasteel Huis Bergh
16823
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16823,page-child,parent-pageid-15692,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOMEMUSEUMWINKEL > PUBLICATIES > BEELDENSTORM IN HUIS BERGH

Beeldenstorm

Beeldenstorm in Huis Bergh

In Beeldenstorm in Huis Bergh bespreekt professor Henk van Os het kasteel Huis Bergh in het Gelderse ’s-Heerenberg.  In 1912 kocht de industrieel Jan Herman van Heek het middeleeuwse kasteel en begon hij met het verzamelen van middeleeuwse kunst, waaronder vroege Italiaanse schilderijen. Het waren deze schilderijen die Van Os als jonge onderzoeker in de jaren zestig naar Huis Bergh brachten.

In zes hoofdstukken neemt Prof. Dr. H.W. van Os de lezer mee op zijn tocht rond het kasteel en langs de collectie. Uiteraard komen de topstukken uit de vezameling aan bod , zoals het drieluik met de Heilige Maagschap, de Engel van Duccio en het missaal met de legende van Maria Magdalena uit 1476.

Bestellen

Het boek is gebonden en heeft 50 pagina’s.

Prijs: € 7,50

U kunt dit boek kopen in de museumwinkel.

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen. Of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Huis Bergh oud is veel gebeurd en te vertellen. Verhalen over die rijke historie van Huis Bergh zijn te beluisteren in het kasteel met een audiotour.

Zilveren Munt

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische Informatie

Huis Bergh is toegankelijk voor minder validen. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.